Logo

Bog, ahorn og hør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Andre nødder og frøtyper, der bør nævnes er de gamle danske hørfrø, bog og ahorn, der alle kan anvendes i madlavningen, og som har et højt næringsindhold ligesom de andre nævnte sorter.
For bare 100 år siden var det almindeligt herhjemme at anvende bog og agern i madlavningen.
Bøgetræets frugt, bog, blev formalet til fint mel og brugt i bagning. Melet forhøjede brødets smag og næringsværdi. Bogen blev også ristet og spist som slik.
Af egetræets frugt, agern, blev der ristet en stærk aromatisk kaffedrik eller de blev kogt og spist i supper og flæskeretter.
Hørfrø er særlig gavnlig for fordøjelsen og hjælper træge maver på gled. Ved at udbløde hørfrø i vand natten over og koge dem i havregrøden laves en sund og nærende grød, der også hjælper ved forstoppelse. Desuden kan hørfrø, udblødt i vand bruges i disse hårmodetider i stedet for syntetisk hårspray eller gele.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her