Logo

Bananblomst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Musa sp.
Bananen er af pisangfamilien (Musaceae) og er en ældgammel kulturplante, som omfatter et meget stort antal typer og sorter.

Bananpalmen stammer fra Sydøstasien, hvor der stadig findes vildtvoksende former. Normalt betragtes banan som en frugt, idet det er den udviklede banan, der som regel anvendes. Men især i Sydøstasien anvendes bananblomsten som grønsag. Det er især hanblomsterne, der anvendes på denne måde. For visse banansorter er dette dog den eneste anvendelsesmåde.

Umiddelbart ligner bananblomster majskolber med rød-violette svøbeblade. Botanisk set er det et sammensat aks, hvor de enkelte blomster sidder flere sammen i to rækker i hjørnet af ægformede højblade. De enkelte blomster er det, der senere bliver til bananer, og de to rækker, der sidder sammen ved et blad, udvikler sig til en bananklase. Yderst er højbladene rødviolette, ind mod midten af akset bliver de lysere. Blomsterne er lyse. Både blade og blomster mørkfarves hurtigt efter overskæring. Smagen af bananblomst er meget neutral.

Opbevaring og holdbarhed
Den bedste opbevaring for bananblomster er ved 12-14°C og 90-95 % relativ fugtighed.

Kan anvendes i nudelsupper eller rå i salater. Skal først udblødes i koldt vand.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her