Logo

allehånde - Pimenta dioica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


allehånde - Pimenta dioica 

Allehånde (Pimenta dioica) er et krydderi, som stammer fra Amerika. Allehånde har sit navn fra den sammensatte smag af nelliker, peber, kanel og muskat. Bærrene taber deres krydrede aroma, når de modner, derfor høstes de umodne og grønne. De tørres i solen, hvorefter de får en rødbrun farve. Aromaen sidder især i bærrenes skal.


Allehånde, der er et op til ni meter højt træ, er hjemmehørende i de tropiske skove i Syd- og Mellemamerika, samt i Vestindien. Det meste allehånde kommer fra Jamaica og kaldes også for jamaicapeber. Det var Christoffer Columbus der bragte allehånde til Europa.


Allehånde er et ret nyt krydderi i det vestlige køkken, men det er meget anvendeligt og bruges i sammenkogte retter, i bagværk og til syltning. Krydderiet bruges ofte sammen med kanel og nellike.



allehånde - Pimenta dioica

 

allehånde: de umodne, tørrede frugter af Pimenta dioica (myrtefamilien); anvendes som krydderi; lugten minder om både kryddernellike, peber og kanel; dyrkes især på Jamaica.

 

allehånde: piment, nellikepeber; de umodne, tørrede frugter af Pimenta officinalis, der dyrkes i Mellemamerika og Vestindien; anvendes som krydderi samt i sæbe- og parfumefremstilling.


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her