Logo

Aggersborg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aggersborg


Aggersborg Vikingeborganlæg fra det 10. århundrede omgivet af en cirkulær vold og med en historisk udstilling.

Aggersborgvej, 9670 Løgstør
Aggersborg

Aggersborg: ringborg fra vikingetiden, ved Limfjorden V for Aggersund. Aggersborg, hvoraf dele er udgravet, er af samme type som Trelleborg, Fyrkat og Nonnebakken, men langt større. Inden for volden, hvis indre diameter er 240 m, fandtes 48 huse, 32,5 m lange.

 

Aggersborg

 

Aggersborg: vikingetidsborg ved Limfjorden N for Løgstør. Anlægget, hvis indre diameter er ca. 240 m, er omgivet af en ringvold, der har haft ydre og indre træbeklædning. Uden for volden var en ca. 8 m bred, vandret afsats; derefter har der ligget en voldgrav, hvis største bredde var 5 m og største dybde 1,3 m. Hele anlægget er gennemskåret af aksegader og korte tværgader. I hver fjerdedel af borgpladsen lå 12 huse, ordnet i tre karreer. De 32,5 m lange og 8,5 m brede huse var opdelt i en 19,5 m lang midterhal samt mindre rum ved gavlene. Gavlene og muligvis også de buede vægge har været i bulkonstruktion. Aggersborg, der er meget større end de tilsvarende anlæg Trelleborg og Fyrkat, er svær at datere på grund af af en tidligere bebyggelse på stedet. Denne tilsyneladende ubefæstede bebyggelse, antagelig fra germansk jernalder, har bestået af grubehuse og langhuse med buede vægge. Ud fra ligheder med Fyrkat dateres Aggersborg til ca. 1000. Muligvis er borgen identisk med den kongsgård, der 1086 blev ødelagt af vendelboerne under oprøret mod Knud den Hellige.


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.