Logo

Agerchampignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hat 7-15 cm, hvid eller svagt gullig som ældre, tør og silkeskinnende. Lamellerne er først rosa, siden chokoladebrune, tætte og frie. Stokken er 7-15 cm høj og 1-2,5 cm tyk, hvid eller svagt gullig, ved basis svagt opsvulmet. Ringen er kraftig, hudagtig og med et karakteristisk tandhjulsmønster på undersiden. Kødet er hvidt, men gulner svagt ved tryk. Smagen er mild og den dufter af anis.
Ses i græs på hestegræssede marker og lign., ofte i hekseringe.
God spisesvamp. Vær dog mådeholden med de gulnende champignon-arter, der har vist sig at ophobe kadmium.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her