Logo

samtidighed

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


1. det at to eller flere begivenheder indtræder samtidig

 "Vi ønskede samtidighed, så skole og andet voksede samtidig med boligområderne"  

 

2. det at foregå eller høre hjemme i samtiden

 "Genstandene er valgt og sammensat ud fra, at samtidighed binder moderne design sammen med klassikerne"

 

Samtidighed (Egyptologi). I Egypten blev naturens naturlige kredsløb betragtet som menneskets naturlige kredsløb. Alle fysiske begivenheder blev iagttaget og opfattet som en naturlig cyklisk proces, som fx plantelivets spiring, vækst, frugtsætning og vinterdvale – eller Nilens rytmisk stigende og faldende vandmasser. Livet blev derfor ikke betragtet som en lineær proces med en begyndelse og en slutning.

 

Det blev snarere opfattet som en serie af naturlige transformationer, hvor alle begivenheder i enhver cyklus forekommer samtidig på mere end ét af manifestationens forskellige niveauer. Efter egyptiske opfattelse gør samtidighed det muligt for mennesket at blive en del af en guddommelig oplevelse, hvis mennesket koordineres eller forbindes med det bagvedliggende princip.

 

Aktiviteter på det guddommelige niveau opfattede man som tidløse, og derfor sker de samtidig med, at aktiviteterne på det fysiske plan finder sted – også selv om de ikke er synlige på det fysiske plan. Hvis man krydser den grænse, kan man få direkte adgang til en erkendelse af guderne (Neteru) og deres kræfter, for det indre liv eller efterlivet deler samme dimension.

 

Forbindelsen skabes ved hjælp af naturlige transformationer. Og ved hjælp af den metode (hvis den mestres), er der intet ”ophør af liv” eller ”død”. Der er snarere en fortsættelse af livscyklussen på et andet erfaringsniveau. Ordet ”niveau” skal her forstås i betydningen ”et eksistensplan”, ”et bevidsthedsplan” eller ”en dimension”. Den vigtigste pointe er, at det er muligt et erhverve sig erfaring på et andet og højere niveau end det fysiske.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her