Logo

Saltø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

: hovedgård V for Næstved. Den toftøjede hovedbygning fra ca. 1582 har rester af en middelalderborg; bindingsværkslænger fra 1700-tallet. Siden 1725 i slægten (Scheel) Plessens eje, i perioder sammen med Harrestedgård; fideikommis 1757-1921.

Saltø Gods er et familiegods, der siden år 1725 har været i Scheel-Plessen-slægtens eje, som oprindeligt stammer fra Mecklenburg. Slægten kan føre deres stamtræ tilbage til 1266.


Saltø Gods ejes nu af den 8. generation. Saltøs historie kan føres tilbage til år 1330 til dronning Margrethe den førstes tid, som ejede og boede dér, specielt om sommeren.

Det første familiemedlem, som kom til Danmark i år 1680, var Christian Sigfred von Plessen og som var bror til Carl Adolph von Plessen, født i 1678. Han var en tysk-dansk gehejmeråd, overkammerherre, statsmand og godsejer.

 

Godset har ca. 600 ha. jordbrug som er bortforpagtet. Det drives med traditionelt landbrug. 360 ha. skov, 25 boliger, en campingplads ”De hvide svaner”, som drives af godset selv, mens restaurant ”De hvide svaner” er bortforpagtet. www.saltoegods.dk

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her