Logo

Sadat, Anwar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Sa'dat, 1918-81: egyptisk politiker. Sadat var nært knyttet til Nasser, havde flere ministerposter og blev 1970 præsident. 1973-74 og fra 1980 tillige ministerpræsident; ved forfatningsændring i 1980 blev Sadat præsident på livstid. Indadtil indledte Sadat demokratiserings og liberaliseringsbestræbelser der både kom til udtryk i landets parlamentariske liv og i den økonomiske politik. Sadats udenrigspolitik var nøje dikteret af Egyptens økonomiske situation, hvilket kom til udtryk både i afbrydelsen af samarbejdet med Sovjetunionen og en snævrere tilknytning til USA.

I forholdet til den øvrige arabiske verden lagde Sadat større vægt på egyptiske frem for panarabiske interesser; på denne baggrund tog Sadat 1977 initiativ til forhandlinger med Israel der 1979 førte til fredsslutning mellem de to lande. Modtog 1978 sammen med M. Begin Nobels fredspris for sin medvirken ved Camp David-aftalen. Dræbt ved attentat.

 

...............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?

Effektiv reklame - klik her