Logo

Philippe, konger af Frankrig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Philippe [fi'lip], konger af Frankrig:

 

• Philippe II Auguste, 1165-1223: konge fra 1180. Philippe II lagde grunden til en rigssamling under kampe med storvasallerne, især den engelske konge, og indledte en egentlige rigslovgivning. Deltog i 3. korstog.

 

• Philippe IV (den Smukke), 1268-1314: konge fra 1285. Udviklede centraladministrationen og trængte feudaladelen i baggrunden. Philippe IVs beskatning af kirken førte til strid med pavemagten; 1309 udvirkede han at paven forlagde residensen til Avignon.


• Philippe III (den Gode), 1396-1467: hertug af Burgund fra 1419. Philippe III sluttede for at hævne mordet på sin far forbund med den engelske konge i Hundredårskrigen, men ved forlig 1435 med Charles VII af Frankrig fritoges han for sin lenspligt og forøgede Burgund med store dele af Nederlandene. Han søgte at forene sine store, men uensartede besiddelser, og hoffet i Dijon blev europæisk kulturcentrum.


• Philippe af Orleans, 1674-1723: brorsøn til Louis XIV af Frankrig, fra 1715 regent og formynder for Louis XV. Førte eventyrlig finanspolitik der førte landet ud i økonomisk katastrofe. Philippes regeringstid kaldes la Régence.

  


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her