Logo

papir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

papir

Fremstilling af papir i en langviremaskine. Papirmassen kommer ind i maskinen t.v., omdannes til papirark på viren og føres trinvis gennem maskinen for til slut at blive oprullet på rulleværket. Procenttallene angiver tørringsgraden.

 

Papir: sammenfiltrede væv af bearbejdede plantefibre. Ved en vægt på 350 g pr. m² eller mere kaldes produktet pap. Papir fremstilles for de bedre sorters vedkommende af klude; andre råmaterialer er halm, alfagræs og brugt papir (genbrug). Almindeligt materiale er dog gran og fyr, hvor træmassen fremstilles enten som mekanisk træmasse, træslib, eller ved kemisk bearbejdning (cellulose).

 

Træslib fremstilles af afbarkede træstammer, der presses mod en slibesten under påsprøjtning af vand; papir af denne træmasse, brunslib, indeholder alle træets bestanddele og anvendes især til emballage, fx karduspapir og træpap.

 

Cellulose fremstilles ved kogning af træet efter forskellige metoder; skal det færdige papir anvendes som hvidt skrive- eller tryk-papir gennemgår det en blegning og alt efter anvendelsesformål tilsættes det forskellige stoffer, fx lim og farve; papirs karakter kan ændres ved efterbehandling, fx kalendrering eller bestrygning. Papirmassen tilvirkes til papir i fx en papirmaskine. Papir menes opfundet i Kina i 200-tallet e.Kr. og kom til Europa i middelalderen.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her