Logo

padder - Amphibia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

padder - Amphibia

Haletudser af butsnudet frø (Rana temporaria)

 

padder - Amphibia: klasse af vekselvarme hvirveldyr med fire ben og tynd, kirtelrig hud; voksne padder er overvejende landdyr der ånder både gennem huden og ved lunger; lever af insekter, snegle og orme; æggene der er omgivet af en gelékappe, gydes almindeligvis i ferskvand i klumper eller æggesnore som fæstnes til vandplanter; larverne, haletudser, er vandlevende og ånder ved gæller; halen bærer langs over- og undersiden en finnebræmme; lever især af vandplanter; efter nogen tid udvikles ben og lunger. I Danmark er padder i tilbagegang pga. færre vandhuller og forringet vandkvalitet; har siden 1981 været fredede. Ca. 2.500 nulevende arter omfattende ormepadder, halepadder og springpadder.

 

Padder


padder - Amphibia

Løvfrøen (Hyla arborea) klatrer i træer, buske og urter ved hjælp af de runde sugeskiver på tæerne; den findes kun få steder i Danmark og er derfor totalt fredet.

 

padder - Amphibia

Skrubtudsen (Bufo bufo) er meget almindelig i haver, parker, skove og enge; den er et tusmørke- og natdyr, der lever af bl.a. snegle og larver; hannen er uden kvækkepose.

 

padder - Amphibia

Stor vandsalamander (Triturus cristatus); i parringstiden har hannen en høj, takket rygbræmme og halekam; den lever i søer og damme med rigelig plantevækst.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her