Logo

padder - Amphibia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

padder - Amphibia

Haletudser af butsnudet frø (Rana temporaria)

 

padder - Amphibia: klasse af vekselvarme hvirveldyr med fire ben og tynd, kirtelrig hud; voksne padder er overvejende landdyr der ånder både gennem huden og ved lunger; lever af insekter, snegle og orme; æggene der er omgivet af en gelékappe, gydes almindeligvis i ferskvand i klumper eller æggesnore som fæstnes til vandplanter; larverne, haletudser, er vandlevende og ånder ved gæller; halen bærer langs over- og undersiden en finnebræmme; lever især af vandplanter; efter nogen tid udvikles ben og lunger. I Danmark er padder i tilbagegang pga. færre vandhuller og forringet vandkvalitet; har siden 1981 været fredede. Ca. 2.500 nulevende arter omfattende ormepadder, halepadder og springpadder.

 

Padder


padder - Amphibia

Løvfrøen (Hyla arborea) klatrer i træer, buske og urter ved hjælp af de runde sugeskiver på tæerne; den findes kun få steder i Danmark og er derfor totalt fredet.

 

padder - Amphibia

Skrubtudsen (Bufo bufo) er meget almindelig i haver, parker, skove og enge; den er et tusmørke- og natdyr, der lever af bl.a. snegle og larver; hannen er uden kvækkepose.

 

padder - Amphibia

Stor vandsalamander (Triturus cristatus); i parringstiden har hannen en høj, takket rygbræmme og halekam; den lever i søer og damme med rigelig plantevækst.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her