Logo

Orientekspressen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Orientekspressen

 

Orientekspressen var navnet på en langdistance togforbindelse, der oprindeligt blev drevet af Compagnie Internationale des Wagons-Lits. Den eksisterede fra 1883 til 2009 og skal ikke forveksles med Venice Simplon-Orient-Express-togene, der fortsat eksisterer.

 

Orientekspressen

 

Orientekspressens rute og rullende materiel blev ændret flere gange i dets levetid. Adskillige ruter benyttede tidligere navnet eller varianter deraf. Selvom den oprindelige orientekspres kun var en vanlig international togforbindelse, er navnet blevet synonymt med intriger og luksusrejser. De to byer der oftest forbindes med Orientekspressen er Paris og Istanbul, de oprindelige endestationer for denne togforbindelse med faste køretider.

 

Orientekspressen

 

I 1977 ophørte Orientekspressen med at køre til Istanbul. Dets ummiddelbare efterfølger, et gennemkørende nattog fra Paris til Wien, kørte for sidste gang fredag den 8. juni 2007. Dernæst blev ruten, som stadig hed Orientekspressen, afkortet til i stedet at have endestation i Strasbourg, i anledning af indvielsen af LGV Est, der tillader en væsentlig kortere rejsetid mellem Paris og Strasbourg. Den nye afkortede togforbindelse havde afgang fra Strasbourg klokken 22.20 hver dag, kort efter ankomst af et TGV-tog fra Paris, og blev i Karlsruhe koblet på nattoget fra Amsterdam til Wien.

 

Orientekspressen

 

Den 14. december 2009 ophørte den oprindelige Orientekspressen med at eksistere og togforbindelsen forsvandt fra europæiske jernbanekøreplaner, angiveligt et offer for højhastighedstog og lavpris-flyselskaber. Venice Simplon-Orient-Express, et privatejet selskab tilhørende Orient-Express Hotels, benytter originale togvogne fra 1920'erne og 1930'erne, og fortsætter at køre mellem London og Venedig samt andre destinationer i Europa, herunder den oprindelige rute fra Paris til Istanbul.

 

Orientekspressen

 

Orientekspressen

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her