Logo

Orgel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Orgel


Spillebord til et moderne stort orgel med tre manualer og pedalklaviatur. På begge sider af og oven for manualerne ses fire grupper registre til ind- og udkobling af de forskellige stemmer; under manualerne to rækker mindre pedaler til kombination af stemmer fra forskellige klaviaturer samt tre større pedaler til bl.a. crescendospil.

 

orgel: mekaniseret blæseinstrument, i mål og tone omfang det største musikinstrument. Tonerne dannes via manualer (for hænderne) og pedalklaviatur (for fødderne) ved at en komprimeret luftstrøm fra et bælgværk blæses gennem afstemte labialpiber der fungerer som blokfløjter (i længder fra få cm til 10m) og rør- eller tungestemmer der fungerer som rørbladsinstrumenter. Vha. registre kan tonerne udløses gennem piber og stemmer med forskellig klang. Se også hammondorgel og harmonium.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her