Logo

Oremandsgård

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oremandsgård


Oremandsgård: hovedgård S for Præstø. Kendt fra 1300-tallet, fra 1861 ejet af slægten Hage. Hovedbygningen i fransk slotsstil fra 1869-70 brændte 1933 og en ny opførtes af Mogens Clemmensen.

 

Oremandsgård

 

Oremandsgaard Gods er på 916 ha, hvoraf 60 ha er tilforpagtet. Godset er beliggende 7 km syd for Præstø. Fra 1977 er landbruget blevet drevet økologisk på Gammel Oremandsgaard. I dag dyrkes hele landbruget økologisk, med vinterhvede, rug, vårbyg, hvidkløver, rødkløver, rajgræs, lucerne samt kløvergræs. Dertil kommer en studebesætning på ca. 200 dyr.

Til godset er knyttet 20 udlejningsboliger, og ved skriftlig henvendelse til godskontoret kan man blive skrevet på venteliste. Oremandsgaard Husflidsskole udlejes til arrangementer ved henvendelse til godskontoret.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her