Logo

Nationalmuseet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: dansk centralmuseum for kulturhistoriske minder stiftet 1892 som afløser for Oldnordisk Museum. Siden 1854 har en stor del af Nationalmuseet haft til huse i Prinsens Palæ i København: Danske samlinger (hhv. sten-, bronze- og jernalder samt middelalder og renæssance indtil 1660), Nyere Tid (perioden efter 1660 med bl.a. det tidligere Dansk Folkemuseum, stiftet 1881 af Bernhard Olsen), Etnografisk Samling med udstillinger fra ikke-europæiske kulturer, Antiksamlingen, der omfatter den klassiske oldtid, samt Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling; endvidere Nationalmuseets Klunkehjem.

 

Nationalmuseets bevaringsafdeling ligger i Brede, hvor der også indrettes udstillinger. Museet omfatter også Frilandsmuseet ved Sorgenfri og Museet for Danmarks Frihedskamp i København. Nationalmuseet huser Fortidsmindeforvaltningen, der hører under Kulturministeriet. Blandt museets udgivelser er Fra Nationalmuseets arbejdsmark. Rigsantikvar, og dermed direktør for Nationalmuseet er fra 1981 Olaf Olsen.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om lexabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.