Logo

militærfly

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

militærfly

Militærfly. Tegning af det svenske jagerfly Saab 37 Viggen, delvis gennemskåret.

 

: enheder af et lands flyvevåben, der i fredstid bl.a. sørger for konstant overvågning af landets luftrum i samarbejde med kontrol- og varslingstjenesten. Under krigsforhold indgår militærfly som en integreret del af forsvaret. Ved taktisk luftkrigsførelse benyttes militærfly til angreb på fjendtlige mål der har tilknytning til de direkte kamphandlinger. Militærfly anvendes ved strategisk krigsførelse til angreb på befolkning og trafikmidler; denne type militærfly er store langtrækkende fly med stor lasteevne, ofte forsynet med 6-8 motorer. De taktiske bombefly er noget mindre, med mindst 2 motorer, beregnet til operation i stor højde og ved hastigheder der ofte ligger over 2 gange lydens. Bevæbningen består af kanoner, bomber og luft-til-jord raketter. Den største gruppe militærfly udgøres af jagerflyene, der er bevæbnet med automatkanoner og forskellige typer af luft-til-luft raketter. Endvidere anvendes rekognosceringsfly forsynet med kameraudstyr samt helikoptere til bl.a. transport over kortere afstande og til angreb på jordmål.

 

 

militærfly

 

militærfly

Jagerbomberen F-16, på Flyvestation Værløse og i formationsflyvning (Forsvarets Oplysningskontor).

 

militærfly

General Dynamics F-16 Fighting Falcon set fra oven, fortra og i profil, med dimensioner og vigtige synlige dele: 1. pitotrør; 2. radom med bl.a. radar og andet elektronisk udstyr (som i øvrigt findes over hele flyet, der nærmest er en flyvende datamaskine); 3.-4. hhv. løft bar og fast canopy; 5. katapultsæde; 6. instrumentpanel; 7. næsehjul; 8. hovedlandingsstel; 9. dæksler til samme; 10. vinge; 11. klapper (flaps); 12. horisontal stabilisator; 13. luftbremse; 14. halefinne; 15. sideror; 16. stabilisator; 17. Pratt & Whitney jetmotor med trykkraft 35.400 Ibf = 106 kN; 18. luftindsugning til motor; 19. 20 mm maskinkanon; 20. AIM-9 missil.

F-16's maks. hastighed er mach 2 = ca. 2200 km/t; totalvægt ca. 16 tons.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her