Logo

Lyngbygård (Århus)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lyngbygård (Århus)

: hovedgård V for Århus. Hovedbygningen er opført af egebindingsværk 1755-75 over kældre fra 1500-tallet. Lyngbygårds nuværende hovedbygning i bindingsværk opføres af to omgange i 1700-årne.
Første etape er østfløjen, den nuværende køkkenfløj bygget i årene 1745-55 på en sokkel af kampesten af gårdens daværende ejer Johan Anhalt.

Efter en pause på 10 år genoptager enken Anne Elizabeth Lassen byggeriet i årene 1765-75 med opførelsen af den egentlig hovedfløj. Den er delvist bygget på en eksisterende hvælvet kælder fra omkring 1570 der hører til gårdens første hovedbygning. Den nye hovedfløj er både bredere og højere end køkkenfløjen.

I 1876 tilføjes det nuværende tårn i bindingsværk i to stokværk med spir på bygningens haveside.
Hovedbygningen er fredet og gennemgik en større udvendig restaurering i 2005.

 

Lyngbygård ejes idag af Niels Jørgen Bønløkke, som er tredie generation af slægten på gården. Lyngbygård drives i dag som et moderne familieejet landbrug. Ejerskabet består af Niels Jørgen Bønløkke og Poul Jakob Bønløkke henholdsvis 3. & 4. generation af slægten. Lyngbygård har været i familiens eje siden 1945.
Fra Lyngbygård drives 370 hektar agerjord. Driften består hovedsageligt af konventionelt planteavl med speciale i fremavlskorn og frøavl. Herudover er der drift af skov, naturarealer og diverse udlejninger.
I 2007 blev der udlejet omkring 100 hektar af Lyngbygårds agerjord og naturarealer til Lyngbygård Golf.
Lyngbygård har maskinfællesskab med Thorsminde (ejes af Nikolaj Bønløkke) hvor der drives omkring 280 hektar agerjord og produceres 9000 slagtesvin.
Herudover ejer familien på Lyngbygård 2 planteavlsgårde ved Brovst i Nordjylland. Gårdene ligger i et selskab ’Boelsgård A/S’ som er et planteavlsbrug på 270 hektar agerjord.

 

Lyngbygård (Århus)
Lyngbygaard i Althalt-slægtens eje til 1826.  

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 799 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.