Logo

luftskib

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

luftskib

Zeppelineren "Hindenburg"s eksplosion i Lakehurst-lufthavnen i New York 1937. Ved ulykken omkom 36 af de 97 ombordværende.

 

: luftfartøj der er lettere end luften og kan stige og holde sig svævende i atmosfæren. Luftskib er styrbart i modsætning til luftballonen. Det første luftskib blev konstrueret af franskmanden Henri Giffard (1825-82) i 1852. I 1900 fløj den første zeppeliner, et luftskib konstrueret af tyskeren Ferdinand von Zeppelin (1838-1917). Bestod af et ballonlegeme af letmetal-gitter-konstruktion fyldt med stofbeholdere med hydrogen og blev drevet vha. en dampmaskine; 1909 stiftedes Deutsche Luftschiffahrts AG-Delag der i årene op til 1914 transporterede 35.000 passagerer. Under 1. verdenskrig anvendtes luftskibe til militære formål. 1929 foretog luftskibet "Graf Zeppelin" det første luftskib-togt over Atlantiske Ocean; dette blev signalet til en intensiv tysk luftskib-trafik til både N- og S-Amerika. Dette sluttede brat efter luftskib-katastrofen med luftskibet "Hindenburg" i New York 1937. I de senere år eksperimenteres atter med luftskibe til bl.a. godstransport over store afstande; luftskibe er nu heliumfyldte og ikke brændbare.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.