Logo

kobekvæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

Fire kalve af den eksklusive kødrace Wagyu er kommet til verden hos den jyske gårdejer Søren Vester. Yderligere fem kalve ventes født i løbet af juni måned.


De skal danne stambesætning i et dansk opdræt af kødkvæget, der leverer verdens dyreste oksekød, Kobe kød.


I Danmark koster kødet mellem 1000 og 2000 kroner pr. kilo. Kødet er berømt for sin mørhed og smagfuldhed, samt fordi Kobe-køer efter sigende bliver masseret, lytter til blid musik i stalden eller drikker øl og spiser chokolade.

De danske køer skal blandt andet fodres med mask fra Viborg Bryghus.


Wagyu er en australsk race, en blanding mellem Angus og den japanske Kobe-ko. De danske wagyuer er kommet til Danmark som små fostre, der er sat ind i Hereford-kvier.

Det er Friland, en del af Danish Crown koncernen, der står bag ideen om at bringe wagyu til Danmark. Med i projektet er den franske mesterkok Francis Cardenau.

- Wagyu-kød smager fantastisk. Det er ekstremt marmoreret, og det gør kødet mere mørt, saftigt og smagfuldt end noget andet oksekød. Som kok er det afgørende at have adgang til råvarer af den ypperste kvalitet, så vi kan skabe og bevare den bedste madkultur, siger Francis Cardenau, der var med til at tage imod de første kalve.


Den første kalv er blevet opkaldt efter stjernekokken, og hedder Friland Francis Ichi. Ichi betyder et på japansk.


Se mere: Wagyu kvægrace

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her