Logo

Knebel Kirke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Knebel Kirke

Knebel Kirke. Foto: 2008.


Knebel Kirke, romansk kirke i landsbyen Knebel på Mols, 12 km vest for Ebeltoft. Skib og kor fra 1170'erne blev udvidet og ombygget i gotisk tid; våbenhuset i syd bærer årstallet 1550. Døbefonten er romansk, prædikestolen fra 1634 er i renæssancestil; det middelalderlige alter blev nedtaget i sidste halvdel af 1800-tallet. Kirken har aldrig haft et egentligt tårn; en klokkestabel blev i 1738 afløst af en tagrytter med klokke i kirkens vestende.


Kirkebygning og inventar blev gennemrestaureret i 1950'erne. En brand i 1996 medførte endnu en omfattende restaurering. Kirkens nuværende alterparti er udført af Bjørn Nørgaard og indviet i 2001. Alterbordet er hugget i bornholmsk granit; selve alterpladen bæres af de 12 apostle og de 4 evangelister i form af svøbelsesbørn.


Bag alteret står et ca. 275 cm højt kors i støbejern; på korset findes flere passionselementer, fx stigen i rustfrit stål, snoet som et DNA-molekyle. Endelig hænger i apsisbuen mellem alter og kors en Kristusfigur, skåret i træ og bemalet og forgyldt. Knæfaldet er udført i smedejern og træ.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 97 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• kirkeskat 2kirkeskat, indkomstbestemt personskat, der pålignes kirkemedlemmer som ydelse for...
• Kastrup Kirke - AmagerKastrup Kirke - Amager, kirke i Kastrup på Amager. Den oprindelige bygning blev indviet i...
• Anna KirkeAnna Kirke, kirke på Nørrebro i Københav under Københavns Stift.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os