Logo

Kirkestaten

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: tidligere gejstlig stat i Mellemitalien med centrum i Rom; sæde for pavemagten. Grundlagt i 700-tallet bl.a. af områder erobret fra Ion gobarderne; reelt selvstændig 1122. Udvidedes i begyndelsen af 1200-tallet, men gik i opløsning under pavemagtens forfald i 1300- og 1400-tallet. Var især i 1500-tallet en magtfuld politisk enhed. Under Napoleonskrigene erobredes Kirkestaten af Frankrig, men genoprettedes på Wienerkongressen 1815. Fra 1848 indtog paven en uforsonlig holdning til de italienske enhedsbestræbelser, og i 1860erne søgte Garibaldi flere gange at erobre Rom, men paven bevarede med fransk støtte sin magt til Napoleon III's fald 1870, hvorefter Kirkestaten indlemmedes i kongeriget Italien. Ved Lateran-forliget 1929 genoprettedes en uafhængig stat under paven: Vatikanstaten.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.