Logo

kammerjunker 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

kammerjunker:


Titel, (2. led junker), hofembede med rang efter kammerherre, indført i Danmark i 1500-tallet under Frederik 2. Titlen tildeltes navnlig yngre hofpersoner og ministerielle embedsmænd; siden 1947 er den ikke blevet givet.

 

Småkage, en lille sød tvebak, som typisk spises på koldskål om sommeren. Begge dele er danske specialiteter. Kammerjunkere laves af en dej af hvedemel, fedtstof (bagemargarine eller smør), æg, sukker, husholdningssalt og bagepulver. Af dejen formes ruller, der forbages, skæres i skiver og bages.


kammerjunker 2

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• kalas 2kalas, (af latin collatio sammenskud, bidrag), drikkegilde; gilde med overdådigt...
• ketchup 2ketchup, krydret, sursød sauce. Betegnelsen har siden 1700-tallet været anvendt om...
• klipfisk 2klipfisk, renset, flækket, saltet og tørret torsk. Det meste af den klipfisk, der sælges i...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os