Logo

Kalifatet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Kali'fatet: kaliffernes verdslige vælde; efter Muhameds død 632 fortsatte arabisk ekspansion og Egypten, Syrien, Palæstina og Persien erobredes 634-44.

 

Under Omajjadernes dynasti (661-750) blev hovedsædet flyttet fra Mekka til Damaskus, dog residerede Abbasiderne i Baghdad; arabisk blev officielt sprog. I 700-tallet nåede Kalifatet med erobring af N-Afrika og Spanien sin største udstrækning; en gren af Omajjaderne grundlagt 755 i Córdoba i Spanien et emirat der bestod som kalifat 929-1031.

 

Fatimiderne opretholdt 969-1171 i Kairo et modkalifat mod Abbasiderne under hvem Kalifatet blev et verdensrige med islam som bindeled. Fra 800-tallets begyndelse indledtes nedgangsperioden. Kalifatet i Baghdad ophørte 1258 med mongolernes erobring af byen.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Effektiv reklame - klik her