Logo

kål - Brassica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: slægt af korsblomstrede; urter, de fleste toårige; flere har været dyrket gennem mere end 1000 år. Egentlig vildtvoksende i Danmark er kun den enårige, 25-60 cm høje agerkål, som er alm. ukrudt i vårsæd. Kulturformerne hvidroe (majroe) og turnips dyrkes pga. den næringsrige, opsvulmede knold. Rybs og raps dyrkes pga. frøene, som indeholder 30-45% olie. Vigtig i Danmark er kålroe, der anvendes som kreaturfoder. Frøene af sort sennep og sareptasennep, anvendes som krydderi og til udvinding af fed olie. Af havekål kendes mere end 200 sorter, bl.a. grøn-, rosen-, hvid-, rød-, spids- og blomkål.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 456 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her