Logo

Jersey 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jersey 2

Jersey. Øen består af vulkansk materiale og rejser sig brat op af havet. De klippefyldte kyster er stærkt indskårne som her ved Portelet Bay og påvirket af store tidevandsforskelle i området, hvorved sandstrandene overskylles ved højvande. På klippeskæret ligger resterne af en befæstningspost, Martello Tower, opført under Napoleonskrigene.


Jersey, den største af Kanaløerne i Den Engelske Kanal 130 km syd for den engelske kyst; 97.900 indb. (2011), 116 km2. Hovedbyen er St. Helier, som ligger på sydkysten. Øen består af et klipperigt plateau, som rejser sig til 135 m højde, gennemskåret af dale; på syd- og vestsiden findes smalle kyststrækninger. Landbruget er koncentreret om mejeribrug og opdræt af kvæg til eksport, suppleret med grønsagsdyrkning til det engelske marked. Jerseykvæg er især kendt for mælkens store fedtindhold (se kvæg).


Et mildt klima og en gunstig skattelovgivning har gjort turisterhvervet til en vigtig indtægtskilde, og den finansielle sektor bidrager med 47% af BNP. Zoologen og forfatteren Gerald Durrell oprettede i 1959 en zoologisk have på Jersey til beskyttelse af truede dyrearter.


Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 95 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Scillyøerne øgruppe ca. 40 km sydvest for Land's End, England
• Kong Karls LandKong Karls Land, gruppe af tre mindre øer i Svalbard: Svenskøya, Kongsøya og Abeløya; i...
• Amakusa-shotoAmakusa-shoto, japansk øgruppe SV for Kumamoto på Kyushu; 877 km2. Den består af mere end...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os