Logo

Iwo-jima

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Iwo-jima

En amerikansk frontfotograf fastholdt det øjeblik, da amerikanske marineinfanterister 23.2.1945 rejste Stars and Stripes på øen Iwo-jima under et af Stillehavskrigens blodigste slag.


Iwo-jima, Io-jima, den største af Vulkanøerne i den vestligste del af Stillehavet; 20 km2. Øerne blev annekteret af Japan i 1891 og var under 2. Verdenskrig en vigtig militærbase.


Efter tre måneders bombardementer blev Iwo-jima i februar 1945 invaderet af det amerikanske marinekorps, som her udkæmpede et af Stillehavskrigens blodigste slag. 4000 amerikanere og 20.000 japanere faldt under de månedlange kampe. Øens højeste punkt, Suribashi, blev indtaget 23. februar, og et billede af marinere, der rejser Stars and Stripes på bjergtoppen, gik verden rundt og blev symbol på de allieredes endelige sejr og på marinekorpsets råstyrke og tapperhed. I 1968 blev Vulkanøerne givet tilbage til Japan.


Iwo-jima er også navnet på en anden, mindre kendt japansk ø syd for Kyushu. Navnet kommer af det japanske ord for svovl, og indtil 1964 blev der udvundet svovl på øen.


Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 58 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Admiralty IslandsAdmiralitetsøerne ...
• AndamanerneAndamanerne, Andaman Dvip, indisk øgruppe i Bengalske Havbugt. De 204 øer (6340 km2)...
• AcorerneAcorerne, portugisisk øgruppe, se Azorerne.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os