Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Bane med det opstillede holds forsvars- og angrebszone. 1. center(forward); 2. venstre wing; 3. højre wing; 4. venstre back; 5. højre back; 6. målmand; 7-8. dommere; 9. måldommer (to i alt). (2) Mål og (3) puck, samt (4) stok for markspillere (målmandens har større blad).

[-hki]: spil på isbane, hvor en trisseformet puck af hård gummi vha. lange stokke skal slås i mål. Det meget hurtige spil foregår på skøjter og udkæmpes mellem to hold hver på nitten spillere, hvoraf to er målmænd. Der er fem markspillere og l målmand på isen ad gangen. Reglerne kræver at spillerne er iført beskyttelsesdragter; brud mod reglerne straffes oftest med udvisning på to minutter eller længere tid. Kampen, som ledes af tre dommere er inddelt i tre perioder på hver 20 effektive spilleminutter. Begyndte i Danmark som bandy 1895. Kom 1920 på det olympiske program. Der afholdes VM årligt.

........................................................................................................................