Logo

Helsinki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 ['hεlsiŋki], svensk Helsingfors: Finlands hovedstad; 484.000 indb., med forstæder 943.000. 1984. Ca. 80% finsktalende. I den ældste bydel findes smukke pladser, bl.a. Kauppatori (Salutorget) med rådhus og præsidentbolig; herfra fører Esplanaden mod vest. Endvidere Senaatintori (Senatstorget) med domkirken, statsrådsborgen og universitetet. Vest herfor den smukke jernbanestation, kunstmuseet Ateneum og nationalteatret. I bydelen Töölö mod nordvest rigsdagsbygning, nationalmuseum og koncert- og kongreshuset Finlandia, opført 1971 af A. Aalto, der også har tegnet tekniske højskole i forstaden Espoo. Her findes kerneforskningslaboratorier. Boligforstaden Tapiola opført 1952-67 som mønsterbebyggelse, anlagt som haveby. Helsinki er Finlands handelscentrum og en vigtig industriby. Den anlagdes 1550 nordøst for sin nuværende plads, hvortil den flyttedes 1640. Hovedstad 1812.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.