Logo

haveby

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 engelsk Garden City: byform, beskrevet af Ebenezer Howard i 1898 i bogen Tomorrow: a Peaceful Path to Real Reform (genudgivet 1902 under titlen Garden Cities of To-Morrow) i hvilken han beskreven helt ny bytype, en haveby, der kunne forene fordelene ved livet i storbyen med fordelene ved landlivet. Haveby skulle være begrænset arealmæssigt og være omgivet af et bredt landbrugsbælte, der skulle forsyne byen med fødevarer; haveby skulle også være selvforsynende med arbejdspladser og arbejdere. Befolkningstallet måtte ikke overstige 30.000 indb., og i stedet for en yderligere tilvækst til den enkelte by skulle der bygges en ny haveby. Howard gav i sin bog også detaljeret anvisning på finansieringen af havebyer. I 1899 blev der oprettet en forening der skulle stå for bygning af haveby. Der blev kun bygget to havebyer: Letchworth i 1903 og Welwyn Garden City i 1920, men haveby-ideen har betydet meget for bygningen af New Towns efter 2. verdenskrig.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 442 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.