Logo

Habsburg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: tysk fyrsteslægt; opkaldt efter stamborgen Habichtsburg i Schweiz. 1273 valgtes grev Rudolf af Habsburg til tysk konge. Han erobrede Østrig og Steiermark som blev kernen i Habsburgs vælde sammen med Kärnten, Tirol og Krain der erhvervedes i 1300-tallet. Habsburg var indehaver af den tysk-romerske kejserværdighed 1452-1806. Slægtens egentlige politiske opbygning begyndte med Maximilian I. Gennem en række ægteskabskontrakter erhvervedes Nederlandene og Franche-Comté 1477, Spanien med dets europæisk besiddelser og mægtige kolonirige samt Böhmen og Østrig-Ungarn i begyndelsen af 1500-tallet. Besiddelserne var en kort tid samlet under Karl V, men deltes i 1556 i en spansk og en østrigsk linie. 1700 uddøde den spanske linie, mens Habsburg forblev ved magten i Østrig til det østrigsk-ungarske dobbeltmonarkis fald 1918.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her