Logo

Grøngård

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

: gård V for Tønder. Hovedbygning fra 1840erne. Ruiner af det gamle Grøngård, der blev opført 1570 som jagtslot for hertug Hans d.æ., nedrevet 1648-56 og udgravet 1953-60.


Artikel billede

Grøngård - En halv snes kilometer øst for Tønder og kun et stenkast fra den dansk-tyske grænse ligger Grøngård, som har haft status som en mindre herregård. Den nuværende, smukke klassicistiske hovedbygning fra midt i 1800’tallet har afløst et tidligere renæssanceslot, hvoraf der i dag kun findes nogle ruiner. Det mest bemærkelsesværdige ved Grøngård er imidlertid den store 1700’tals lade, som er karakteristisk for egnens byggeskik med sine lave mure og høje, stejle trekvartvalmede stråtag, som ind imod gårdspladsen gennembrydes af to tværporte med høje halvrunde portbuer. På længens bagside går portenes overkant kun til murkronen. Ejendommen er gennem de sidste 4-5 år blevet totalrestaureret, og i den forbindelse er nogle skæmmende gasbeton driftsbygninger blevet fjernet. I dag fremstår gården som en af Sønderjyllands smukkeste ejendomme.

Grøngård: Grøngårdvej 34, 6270 Tønder

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 751 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her