Logo

græsk religion og mytologi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 Det antikke Grækenlands religiøse forestillingsverden fremtræder som en sammensmeltning af den før-græske befolknings tro med de senere indvandrede græske folks. Kendskabet til græsk religion stammer især fra Homer; på hans tid opfattedes guderne som menneskelige væsener både af udseende og adfærd; blot var guderne udødelige og evigt unge.

Oprindelig var kulten lokal; men efterhånden fremstod en fælles græske kultus og mytologi. Det skete ved at guderne blev samlet til "familier". Blandt de olympiske guder, dvs. guder hjemmehørende på bjerget Olympos, kan nævnes Zeus, Hera, Dionysos og Athene.

Den orientalske indflydelse gjorde sig gældende i de eleusinske mysterier og i orfismen. Det drejede sig her ikke om slægten som helhed, men om det enkelte menneske før og efter døden, om forløsningen i mysteriereligioner.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 518 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Effektiv reklame - klik her