Logo

glasmaleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Udsnit af vindue fra 1200-tallet i katedralen i Chartres, der viser scener fra Karl den Stores liv; her ses han sammen med ærkebiskoppen af Reims, Tilpin.

 

: billede af farvede glasstykker, sammenføjet med smalle blybånd, eller malet på glas med gennemskinnelige farver. I middelalderens glasmaleri anvendes især gennemfarvet glas, og figurernes hovedkonturer dannedes af blybåndene, mens detaljer blev malet på glasset.

 

Artikel billede

Rosevinduet i det nordlige tværskib i Notre-Dame i Paris; det store vindue (13 m i diameter) er udført i 1200-tallet; Maria i midten er omgivet af personer fra Det Gamle Testamente.

 

Artikel billede

Et af de tolv vinduer i synagogen i Hadassah-Hebrew Universily Medicai Center ved Jerusalem, udført 1959-61 efter forlæg af Marc Chagall; glasmalerierne symboliserer Israels tolv stammer.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.