Logo

gæring, fermentering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: ufuldstændig nedbrydning af organisk stof forårsaget af mikroorganismer, bl.a. svampe og bakterier, der herved skaffer sig energi til livsprocesser og vækst. Eks. på anaerob gæring er alkoholgæring. hvor sukker nedbrydes til ætanol og kuldioxid, samt mælkesyregæring, hvor mælkesukker nedbrydes til mælkesyre. Eks. på aerob gæring er eddikesyregæring, hvor alkohol iltes til eddikesyre. Teknisk udnyttes gæring ved fremstilling af mange antibiotika, eddike, vin, øl, sprit, citronsyre, aminosyrer, ost o.a. surmælksprodukter m.m.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her