Logo

fotografering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
 

 

: udnyttelse af lysets indvirken på lysfølsomme stoffer til fremstilling af billeder. Ved almindelig anvendte metoder fremkommer billedet i et tyndt lag gelatine, hvori er emulgeret fint fordelte, lysfølsomme sølvsalte (oftest bromsølv). Emulsionen sidder på et underlag af glas, plast eller papir. Når emulsionen eksponeres (dvs. udsættes for lyspåvirkning) dannes et latent billede der gennem en fremkaldelsesproces kan gøres synligt. Det første vellykkede fotografi blev optaget 1826 af J.N. Niepce, der udviklede fotografering-teknikken sammen med Daguerre; denne offentliggjorde 1839 sin fotograferings-metode, daguerreotypien, der kort efter erstattedes af negativ-positiv-processer, udviklet af bl.a. W.H. Fox Talbot. De første farvefotografier fremkom i 1870erne, den første rullefilm på celluloid blev fremstillet 1888 af G. Eastman, og 1947 fremkom polaroidkameraet der leverer billeder på få sekunder. Se også farvefotografering, filmfølsomhed, fotografiapparat og færdigbilled-fotografering.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad laver du på St. Bededag 2024Effektiv reklame - klik her