Logo

Folketinget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Det danske parlament kaldes Folketinget. Det består af 179 folketingsmedlemmer. De 175 vælges i Danmark, 2 vælges i Grønland og 2 vælges på Færøerne.


Hvis regeringspartierne behøver stemmer fra andre partier for at opnå flertal, er der tale om en mindretalsregering. De partier, som hjælper en mindretalsregering til at opnå flertal, kaldes regeringens parlamentariske grundlag.

 

: siden 1953 Danmarks lovgivende forsamling; indtil da den afdeling af Rigsdagen som valgtes ved direkte valg. Folketinget består af 179 medlemmer, fordelt på 135 kredsmandater, 40 tillægsmandater, 2 repræsentanter for Færøerne og 2 for Grønland. De vælges normalt hvert fjerde år ved direkte valg, men valg kan udskrives før periodens udløb. Valgberettiget er enhver som har dansk indfødsret, fast bopæl i riget, er fyldt 18 år og ikke umyndiggjort. I Folketinget behandles alle lovforslag tre gange, hvorefter de, hvis de vedtages, skal have statsoverhovedets og en ansvarlig ministers underskrift.

 

Folketinget

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her