Logo

fingerdyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

: det samme som aye-aye.

 

Aye-aye'en (Daubentonia madagascariensis) er kun én af de mange truede halvaber på Madagaskar. På et tidspunkt troede man endda, at den var udryddet, men den blev genopdaget i 1957. Den har en sort, pjusket pels med enkelte hvide hår. Den er 80 cm lang (40 cm uden hale) og vejer omkring 3 kilo. Den er mest kendt for sin lange langefinger. Denne bruges til at banke på træer med, hvilket har givet halvaben tilnavnet "Madagaskars spætte". Den bruger langefingeren til at finde hule steder, hvor den kan bore hul. Sådanne huler rummer ofte de larver og insekter, som aye-aye'en lever af. Den spiser dog også frugt. Hunner får et lille kuld unger efter en drægtighedsperiode på 170 dage. Ungerne bliver hos moderen i to år.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her