Logo

filmkunst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 Efter de første forsøg i begyndelsen af 1800-tallet præsenterede Brødrene Lumière den første egentlig film-forevisning den 22. marts 1895 i Paris. Efterhånden som teknikken udvikledes begyndte en livlig eksperimenteren med det nye medie; pionerer var bl.a. Georges Méliès (1861-1938) i Frankrig, der som den første blev klar over filmkunsts egenart som kunstnerisk udtryksmiddel, amerikaneren Edwin S. Porter (1870-1941) som med Det store togrøveri (1903) skabte den egentlig handlingsfilm og grundlagde den filmiske dramaturgi; endvidere bør nævnes D.W. Griffiths skelsættende film En nations fødsel (1915). Frankrig var førende filmproducent indtil 1. verdenskrig. Ca. 1910 erobrede Ole Olsen med Nordisk Films Kompagni verdensmarkedet for Danmark. Med tonefilmens gennembrud i midten af 1920erne overtog Hollywood føringen.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad laver du på St. Bededag 2024Effektiv reklame - klik her