Logo

digital

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er flere gode forklaringer ...

 

digi'tal:

1) fingerdigital, vedr. fingrene;

 

2) taldigital, vedr. tal, især hele tal.

Digital teknik er metoder til behandling, lagring og transmission af informationer (data) der er repræsenteret ved hele tal; tallene vil oftest være udtrykt i det binære system. Til forskel herfra kan analog teknik arbejde med signaler af vilkårlig størrelse (både hele tal og brøkdele). Analoge signaler kan fx være lydsvingninger og de hertil svarende vekselstrømme i fx en telefonledning; de kan omsættes til digital signaler (se tegning herunder), behandles og transmitteres i denne form, og derefter igen omdannes til analoge. Der er mange tekniske og økonomiske fordele ved denne teknik, som derfor bliver stadig mere udbredt.

 

Artikel billede

 

Digitaliensk Den afrundede blå kurve repræsenterer det analoge elektriske signal i fx en almindelig telefonledning. Den kantede sorte kurve er fremkommet ved at signalet med regelmæssige mellemrum (fx 8000 gange pr. sekund) er blevet aflastet og styrken i aflastningsøjeblikket afrundet til nærmeste heltallige værdi; følgen af disse hele tal (5 - 9 - 7 - 2 ... ) er det tilsvarende digitale signal.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her