Logo

Denial of Service - DoS

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er et angreb, som forsøger at hindre det angrebne system i at levere den normale ydelse. Det sker ved at belaste systemet med trafik. Angrebet udføres fra en anden maskine. Herunder er:

Distributed Denial-of-Service - DDoS

Her kommer angrebet mod systemet fra mange maskiner. DDoS angreb udføres oftest ved brug af uvidende brugeres inficerede pc'ere, som indgår i et botnet (se botnet). Den it-kriminelle benytter bagdøren (se backdoor) i pc'en til at tage kontrollen over den. Via botnettets C&C server (se C&C server) kan den it-kriminelle styre et stort antal pc'ere til at pege på den samme server, og dermed skabe unormal stor trafik - som i sidste ende lægger serveren ned. Dette bruges til at lamme virksomheder, samt i politisk/krigsførings øjemed til at lamme et lands infrastruktur.

Smurf

Et smurf angreb foretages ved at sende tusindvis af beskeder til ligeså mange computere. Hver besked indeholder en forfalsket afsender IP-adresse, og de tusindvis af svar, der ankommer til denne adresse (offerets adresse) vil i de fleste tilfælde overvælde computeren, så den enten bliver meget langsom eller fejler helt. Et smurf angreb kan desuden lamme et helt netværk.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 712 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her