Logo

Danmarks Radio, DR

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 til 1959 Statsradiofonien, havde indtil oprettelsen af lokalradio og lokal-TV stationerne og Loven af 1986 om TV 2 eneret på udsendelser af radio- og TV-programmer i Danmark. Danmarks Radio blev til 1987 ledet af Radiorådet med ansvar over for Ministeren for Kultur og Kommunikation. Fra okt. 1987 er Radiorådet erstattet af en mindre bestyrelse på 11 medlemmer; dette skulle, efter loven, tilsigte at give DR bedre konkurrencemuligheder i medieverdenen efter oprettelsen af TV 2. DR fik i 1926 ved lov eneret på radiospredning og videreførte den virksomhed radioklubberne for egen regning havde startet fra ca. 1920. Ved de første års udsendelser anvendtes Kbh.s Radiofonistation i Jorcks Passage, Lyngby Radio, Ryvang Radio og Stærekassen. I 1941 toges et nyt radiohus i Kbh. i brug. I 1951 påbegyndtes udsendelsen af to radioprogrammer, og fra 1954 faste TV-udsendelser; musikradioen: program 3 indførtes 1962; første selv-producerede farve-TV-udsendelse 1969. I 1964 blevet bygningskompleks i Gladsakse taget i brug, fortrinsvis til TV. Anlæg og drift af radio- og TV-stationerne varetages af Post- og Telegrafvæsenet. DR finansieres af licensindtægterne.

 

Artikel billede

Danmarks Radio. Sendernettet inden udbygningen af TV2.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her