Logo

couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

 [kus'kus]: nord-afrikansk ret baseret på dampede semuljegryn traditionelt serveret med brunet fåre- og hønsekød, grønsager og en stærkt krydret sauce.

Couscous er en basisfødevare i flere lande. (Algeriet, Marokko, Tunesien og Libyen).

Couscous blev valgt som den tredje livret af den franske befolkning i 2011 i en undersøgelse lavet af TNS Sofres for magazine Vie Pratique Gourmand og den første i Østfrankrig.

 

Artikel billede

Couscous er blandt de sundeste korn-baserede produkter. Det har en glykæmisk belastning per gram 25% lavere end pasta. Det har en overlegen vitaminprofil i forhold til pasta, det indeholder dobbelt så meget riboflavin, niacin, vitamin B6 og folsyre og indeholder fire gange så meget thiamin og pantotensyre.

I form af protein, har couscous 3,6 g for hver 100 kalorier, det svarer til pasta og et godt stykke over 2,6 g for hver 100 kalorier af hvide ris. Desuden, indeholder couscous 1% fedt-til-kalorie-forhold, sammenlignet med 3% for hvide ris, 5% for pasta, og 11,3 % for ris pilaf.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her