Logo

Ceuta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

 [θεuta]: befæstet spansk by i Marokko; 63.000 indb.1979, overvejende spaniere. Fortrinlig havn, stort fiskeri. Spansk 1580; Marokko gør krav på byen.

 

Artikel billede

 

Ceuta er både en eksklave i det nordlige Marokko og en selvstændig spansk by og provins langs Middelhavskysten i Nordafrika. Området har et areal på 28 kvadratkilometer og har 75.861 indbyggere. Indbyggerne taler spansk eller tamazight, et berbiske sprog. katolske eller sunni-muslimer. Marokko gør krav på byen og en anden autonom by Melilla og en række spanske øer.

Ceuta blev erobret af kongen João I af Portugal i 1415 og forblev en portugisisk besiddelse til 1668 ved Lissabons Traktat, hvor kongen Afonso VI af Portugal overdrog kolonien til kongen Carlos II af Spanien. Ikke desto mindre beholdt Ceuta sit flag, som har Lissabons byflag som baggrund og det portugisiske våbenskjold.

 

Artikel billede      Artikel billede

Flag og                        Våben

 

Artikel billede

Ceuta' beliggenhed.  

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her