Logo

campus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

campus

En del af DTUs campus


En campus (latin for "åben plads"; flertal på latin: campi) er et sammenhængende universitetsområde, der ofte inkluderer biblioteker, auditorier og opholdsområder.

Udtrykket er oprindelig amerikansk, og stammer fra Princeton University i New Jersey og optræder første gang i 1775. I begyndelsen refererede ordet udelukkende til den åbne plads mellem bygningerne – senere blev det en betegnelse for det samlede område.

I dag anvendes ordet også for europæiske universiteter med flere bygninger i et parkagtigt område. Et par danske eksempler er Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, og til dels Danmarks Tekniske Universitet på Lundtofte-sletten.


Et campus-universitet ligger ofte i udkanten af en større by og står i modsætning til universiteter, hvor bygningerne er spredt ud over byen, som det for eksempel er tilfældet med Københavns Universitet i dag. Københavns Universitet har dog inddelt sin tilstedeværelse i byen i fire campusområder: City Campus, Nørre Campus, Søndre Campus og Frederiksberg Campus.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Effektiv reklame - klik her