Logo

Blegvad, Henning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Henning og hans senere kone Melanie.

 

Fra 1959 var Blegvad vibrafonist i Jørgen Ingmann's Kvintet. I 1960 blev han indspilningschef for Mørks Musikforlag. Her medvirkede han som arrangør m.m. ved indspilninger med bl.a. The Danish Sharks, Tommy og Helle Wilke.

Optrådte solo på hammondorgel med loungemusik. Havde sporadisk Henning Blegvad Orkester (I slutningen af 1964 på turne i Sverige med Jahn Jensen og Gert Rostock (ex. The Flintones)

Som soloakkompagnatør eller med sit orkester backede han sin kone Anette (Blegvad) til en længere række tv- samt radiooptrædender. I foråret 1966 købte han – efter sigende som den første i Danmark – det nyeste Hammondorgel med Leslie-højtalere.

Han åbnede sammen med kompagnonen og Paul Verliss Hotel Faxe Ladeplads og de arrangerede weekendophold her. Busrejser fra Lolland-Falster med spisning, underholdning og overnatning.

I januar 1967 købte han og Paul Verliss restaurant Maritim i København. Samtidig ville de afhænde Moulin Rouge i Vanløse samt Hotel Faxe Ladeplads.

I september 1968 realiserede han sine planer om at lede et poporkester med enkelte rocknumre på repertoiret. Ansporet af sine evner som organist samt rockorkestrenes brug af hammondorgel dannede han The Bloodhounds.

Restauratør af Søpavillonen, Rødbyhavn i 1965-1969. Da han standsede i Rødbyhavn, var det med en udtalelse om, at han håbede, at han havde bidraget til at gøre Sydlolland til Lolland-Falsters førende forlystelsessted

Han blev gift med sangerinden Anette og de bosatte sig i Spanien – igen som restauratør og musiker.

BLOODHOUNDS

København/Rødbyhavn

1968

Orgel: Henning Blegvad

Bas: Gert Rostock

Svend Erik Nørregård

Ole Benndorf

Bloodhounds var et orkester, der akkompagnerede Anette (Blegvad) samt spillede lidt blødere rock. De optrådte kun enkelte gange i den konstellation (Flower Pop) og vel mest interessant på grund af besætningen. Disse korthårede, lidt ældre herrer var lidt malplaceret foran et teenagepublikum. Henning Blegvad var allerede et etableret navn i den dansk musikbranche og Gert Rostock var på vej til at blive det.

.............................................................................................................
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (19 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her