Logo

Blegvad, Anette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Født: 9. Marts 1942 i København. Anette Blegvad, der egentlig er døbt Bente Karlsen, har også heddet Anette Kaye, startede sin sangkarriere i slutningen af 1950erne på Solby-Scenen og begyndte derefter som sangerinde i starten af 60erne. I 1963 blev hun med sit eget orkester engageret i restaurant Moulin Rouge, hvor indehaveren var restauratør og kapelmester Henning Blegvad. Han havde i nogle år haft sit eget underholdnngsorkester og da en anden sangerinde blev forhindret i at deltage i en Sveriges turné blev Bente Karlsen engageret som solist i hans orkester. De dannede par både privat og professionelt indtil midten af 1970erne. Hun pladedebuterede i 1963 og indspillede året efter et par engelsksprogede skæringer. I perioden fra foråret 1965 til efteråret 1969 var hun i sommersæsonen fast sangerinde på Søpavillonen i Rødbyhavn, som Henning Blegvad havde overtaget. Anette Blegvad blev landskendt som dansktop-sangerinde og indspillede et stort antal singleplader til dansktoppen, bl.a. "Kom når du vil" og "Min student fra Uppsala", der lå nr. 4 på hitlisten. Fra 1969 var hun kun solist på deltid, da hun sammen med Henning Blegvad bosatte sig i Spanien, hvor de slog sig ned som restauratører og hyggemusikere. Der kom nogle singler og LP’er fra hende, bl.a. "Jeg gør hva’ jeg vil" i 1976. Siden 1977 har hun ikke indsunget plader. Efter skilsmissen fra Henning Blegvad vendte hun tilbage til Danmark og uddannede sig til socialrådgiver.

Blev landskendt som dansktopsangerinde, men bliver her omtalt – både fordi hun lavede nogle pop/rock-indspilninger samt fordi hun i sentresserne boede og optrådte mest på LF.

Startede sangkarrieren som mange andre på Solby Scenen. Hun blev engageret med sit eget orkester i Moulin Rouge, Kbh. i 1963. Her var Henning Blegvad restauratør. Han havde i nogle år haft sit eget underholdningsorkester. De var booket til en Sverigesturne med en anden Anette som sangerinde, som imidlertid ikke kunne tage med. Der var lavet dyr PR, så løsningen blev, at Bente Carlsen hurtigt blev hyret og skiftede navn til Anette (Kaye).

Hun pladedebuterede samme år, og i 1964 blev det til det et par engelsksprogede skæringer. Tættest på rockmusikken var singlen ”What About Me”

(http://www.youtube.com/watch?v=XtDeKKADqMI), hvor hun blev backet af The Danish Sharks og i 1965, hvor Mogens ’Django’ Petersen (fra The Cliffters) medvirkede på diverse instrumenter, samt Preben Devantier (Bl.a. Steppeulvene) spillede trommer.

I perioden foråret 1965 til efteråret 1969 var hun i sommersæsonen fast sangerinde på Søpavillonen, Rødbyhavn, som Henning Blegvad havde overtaget.

Derefter fik Anette en længere række dansktophits. Bedst sælgende blev ”Min student fra Uppsala” i 1969, der i april lå nr. 4 på hitlisten

Det musikalske partnerskab blev til ægteskab, og hun hed nu Anette Blegvad.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1165622-07-2013 21:31:04 Jørgen Poulsen
Først nu ved jeg hvem Anette Blegvad er. Hvor sang hun
godt og med det udstråling hun havde forstår jeg ikke
hun drev det videre. Fantastisk pige.
1165722-01-2013 02:54:11 Torben
God og den bedste sangerinde der har været i Danmark jeg mangler nogle af anettes sange og plader hvor kan Man få dem henne hun er ihvertfald fald bedste danske sangerinde og så gør det heller ikke noget så er hun oveni købet smuk tak

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.