Logo

blå fisk - Latimeria chalumnæ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Den gruppe, som den blå fisk tilhører, ansås for at være uddød for over 60 millioner år siden, indtil der i 1938 blev fanget et eksemplar ved Comorerne NV for Madagasear. Senere er flere kommet til.

: coelacanth; nulevende repræsentant for den ellers for mindst 60 mill. år siden uddøde fiskegruppe Actinistia af de kvastfinnede fisk. Op til 11/2 m lang; kan veje 75 kg. Finnerne sidder på lemmelignende udvækster af stor bevægelighed; det menes, at brystog bugfinner benyttes som en slags kravleredskaber på havbunden. Farven er fra blå til brun. Forekommer i flere hundrede m's dybde i den vestlige del af Det indiske Ocean og lever af rov. Det første eksemplar kom videnskaben i hænde 1938; indtil 1975 var 86 eksemplarer blevet videnskabeligt undersøgt. Tilhører den fiskegruppe, som almindeligvis anses for at være stamfædre til de første landdyr på Jorden; et eksemplar i sprit opbevares på Zoologisk Museum i København.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.