Logo

baron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

ba'ron (oldgermansk): friherre; middelalderlig europæisk betegnelse for enhver vasal direkte under kongen. Senere kun laveste rang af højadelen, således endnu i den britiske peerage (tiltale: »Lord X«).

 

I Danmark indførtes titlen først 1671 med Christian 5.s nye form for len; til et baroni krævedes 1000 tønder hartkorn eller 50.000 rigsdalers formue.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 925 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• bisonslægt af vilde okser med to arter, en i N-Amerika og en i Ø-Europa
• Le Duc Tho vietnamesisk politiker. 1968-72 chefforhandler for Nordvietnam ved fredsforhandlingerne i...
• bouillon kraftig kødsuppe
• Maeterlinck, Maurice belgisk, fransksproget forfatter, ledende skikkelse inden for det symbolistiske teater

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!