Logo

Atlas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

her er flere betydninger …

: organ for samarbejde mellem luftfartsselskaberne Air France, Alitalia, Iberia, Lufthansa og Sabena om vedligeholdelse af disse selskabers fly, motorer, instrumenter og komponenter. Oprettet 1967; svarer til KSSU-samarbejdet mellem KLM, SAS, Swissair og UTA.

Artikel billede

: Atlas: bærer af himmelhvælvingen, en straf, han havde pådraget sig på grund af af sin deltagelse i titanernes oprør mod guderne. Atlas forlangte af Herakles, at denne skulle bære himmelhvælvingen, medens han selv hentede Hesperidernes æbler. Atlas troede sig befriet, men Herakles narrede ham til at genindtage pladsen. Atlas' opholdssted var i Vesten, hvorfor han til sidst identificeredes med Atlasbjergene. Billede: Titan-sønnen Atlas, der bar himmelhvælvingen ved Gibraltar, »Atlas' støtter", i antikken verdens ende.

: atlas (græsk): geografisk eller astronomisk kortsamling. Navnet er brugt første gang 1595 i forbindelse med Mercators kortbog, på hvis titelblad titanen Atlas sås bærende jordkloden. I dag betegnelsen for den kortbog med lande, som er knyttet til geografi-undervisning.

: Tillige ringhvirvlen, den øverste af vore halshvirvler; bærer hovedet og er derfor opkaldt efter Atlas. Danner opadtil led med kraniet og nedad med 2. halshvirvel, taphvirvlen. Mangler i modsætning til alle de andre hvirvler i rygraden en bagudgående torntap.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• myregæst• Her er den gode forklaring ...
• Dubai emirat ved Persiske Bugt, Arabien;
• Bourvil kunstnernavn for André Raimbourg, fransk komiker
• magnetkis magnetisk mineral af jernsulfid

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os