Logo

andalusier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

andalusier


andalusier, person fra Andalusien; hønsefugl af spansk race eller en spansk hesterace:


andalusier


Den spanske Andalusier race er en af de ældste hesteracer i verden og den stammer oprindeligt fra Andalusien i Spanien, hvor krydsninger mellem den Iberiske hest og Lusitano hesten resulterede i Andalusierhesten. Klostrene i Jerez i Spanien tog deres avlsarbejde med disse heste meget seriøst og det er deres skyld, at der i dag findes racerene Andalusiere i Spanien.

I Spanien bruges Andalusierne bl.a. til tyrefægtning og som ride- og køreheste. Desuden ses de ofte i cirkus og som paradeheste. Disse heste er oftest brune, sorte eller skimmel. De har en kraftig krop og et bredt, muskuløst brystparti. Manen er tæt og næsten silkeagtig at røre ved. Hovedet er fint med mellemstore ører og store, udtryksfulde øjne


Racen Andalusier bliver ofte beskrevet som P.R.E., der står for Pura Raza Española, som oversat betyder den rene spanske race. Dette er dog ikke korrekt, da Andalusier i virkeligheden er betegnelsen for en ”uren” hest. I Spanien må Andalusier da heller ikke kaldes P.R.E., men her i Danmark har de to racer i mange år haft samme betegnelse, nemlig P.R.E.


Hvis en hoppe dør under fødslen eller ikke vil kendes ved sit føl, er det bedste man kan gøre at skaffe en ammehoppe, som kan sørge for, at føllet får den modermælk, som er så vigtig for dets sundhed.


andalusier

Andalusier
Andalusieren hører til de såkaldte middelhavsracer skønt racen som vi kender den i dag er blevet udviklet i England fra midten af 1800-tallet.
De oprindelige blå fugle kom angiveligt fra Andalusien i det sydlige Spanien, men ret meget mere vides ikke om dens oprindelse i dag.

Særlige egenskaber: En smuk og elegant race der lægger mange store hvide æg og ikke har tendens til at blive skruk. Som de andre middelhavsracer en aktiv fugl der let flyver over selv halvhøje hegn.

Avl til udstillingsbrug med denne race er en kompliceret sag blandt andet på grund af de delikate blårandede fjer samt at kun en del af afkommet bliver blå medens resten enten bliver sorte eller lyse.

Rugning: Ruger kun undtagelsesvis.
Farver: Blå randtegnet
Type: let
Vægt høne: 2,0 – 2,75 kg
Vægt hane: 2,75 – 3,0 kg
Æg: ca 58 – 64 gram, hvide
Antal æg om året: ca 170
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 4 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Haandarbejdets Fremme se Selskabet til Haandarbejdets Fremme
• Dall, Hans dansk arkitekt

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os